8 Nisan 2010 Perşembe

2009 - 2010 2. DÖNEM TRAFİK GÜVENLİĞİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANT

ZÜMRE NO: 2
  TOPLANTI YERİ: ÖĞRETMENLER ODASI
TOPLANTI TARİHİ:
TOPLANTI SAATİ: 12 : 00
TOPLANTIYA KATILANLAR: :
GÜNDEM:
 
1-Açılış ve milli eğitimin genel amaçlarının okunması
2-Atatürk ilke ve inkılaplarının ders konularına yansıtılması
3-Trafik İlk Yardım Eğitimi Dersinin özel amaçlarının incelenmesi
4-2009-2010  eğitim-öğretim yılının 1.döneminin  değerlendirilmesi
5-Yıllık ve ders planlarının yapılmasındaki esaslar
6-Dersin işleniş şekli
7-Proje konularının belirlenmesi
8-Gezi ve gözlem-ölçme ve değerlendirme
9-Dilek ve temenniler
 
GÜNDEM MADDELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
 
1-Okul Müdür Yardımcısı ………….    ………..  eğitim-öğretim yılının 2.döneminin iyi geçmesi dileğinde bulundu. Milli Eğitimin genel amaçları Fen Bilimleri ve Teknoloji Öğretmeni  ……..   tarafından okundu. Bu amaçlara uygun bir eğitim-öğretim faaliyetinin yapılması düşünülerek karara bağlandı.Bu amaçlar doğrultusunda tüm öğrencilerin bütün derslerde eşit eğitim imkanları içerisinde, kabiyetlerine göre en üstün seviyede yetiştirmek, insanlığa yararlı ve verimli bireyler haline getirmek, vasıflı bilinçli insanı hayata hazırlamak için özen gösterileceği hususunda görüş birliğine varıldı.
 
2-Tebliğler dergisinin 2504 sayılı bölümünde yer alan Atatürkçülükle ilgili olan konular incelendi. Bu konulara ders aralarında yer verilmesinin gerekliliği Fen ve Teknoloji Öğretmeni ……… tarafından    ifade  edildi
.
3-Trafik ve İlk Yardım Eğitimi dersinin özel ve genel amaçları müfredat programından Fen Bilimleri ve Teknoloji Öğretmeni    ……   tarafından okundu, incelendi. Yıl içindeki öğretmen öğrenci iletişiminde genel özel amaçların hedef alınarak eğitim yapılması kararı alındı.
 
4-Fen Bilimleri ve Teknoloji Öğretmeni  ………….   …………  eğitim-öğretim yılının 1.dönemini değerlendirmiş ve tüm çalışmaların planlamalara uygun olarak yerine getirildiğini,öğrencilerin başarısının tatmin edici seviyede olduğunu ifade etmiştir.
 
5-Yıllık planların çevre koşulları dikkate alınarak dersin amacına uygun bir şekilde yapıldığı ve bir nüshasının okul idaresine  verildiği  Okul Müdür Yardımcısı …………. tarafından   ifade edildi
 
6- Dersin konuların özelliklerine göre anlatım, soru ve cevap, tartışma, gösterme, ipucu verme, örnek olaylar, beyin fırtınası, dramatizasyon, gezi- gözlem, grup tartışması, film izleme gibi yöntem ve teknikler kullanılacaktır. Öğrencilerin öğrendiklerini günlük yaşama aktarmaları konusunda gerekli önlem alınarak gözlem yapılacaktır.
 
7-Proje konuları öğrencilere kasım ayının ilk haftasında verilecek ve nisan ayının son haftasında projeler toplanacaktır. Proje konusu seçiminde öğrenciler ilgi alanlarına göre serbest bırakılacak ancak proje konusu belirlemeyen öğrencilere aşağıdaki konulardan her hangi biri verilecektir.
Proje konuları
1-Bulunduğumuz yerin trafik bakımından özellikleri ve tehlikeleri
2-Son 5 yılda ilçemizde görülen trafik kazalarının sebepleri ve sonuçları nelerdir? Buna göre alınan önlemler nelerdir?
3-İlçemiz sınırları içerisinde görülen trafik eksikleri nelerdir? Bireyler olarak neler yapabilirsiniz?
4-Trafikte seyir halinde bulunan araçlarda bulunması gerekenler nelerdir? Neden gereklidir? Olmadığı zaman neler yaşanabilir? Örneklendiriniz.
5-Trafikte yayalara düşen görev ve sorumlulukları belirleyiniz.
6-Çevrenizdeki bir polisten trafik denetimi yaparken yaptığı hareketlerin ne anlama geldiğini öğreniniz çizim ve açıklamalarını yapınız.
7-Bir trafik polisinin görevleri nelerdir?Hakkında bilgi edininiz.
8-Trafik tehlike uyarı levhalarının çizimini yapınız ve anlamlarını çizerek belirtiniz.
9-Trafikte sürücülere düşen görev ve sorumlulukları belirtiniz.
10-Taşıtlara iniş ve biniş,sıra olma açısından,kurallara uymayan yolcular açısından gereği ve önemini örneklendirerek açıklayınız.
11-Çevremizde bisiklet kullanan kişilerin yapmış oldukları hatalı davranışları not ederek sakıncalarını ve olumsuzluklarını değerlendiriniz.
12-Trafik kazalarının ülke ekonomisine verdiği zararları araştırınız.
13-Bir kaza durumunda nasıl davranılması gerektiğini araştırınız.
14-Trafik kazalarını azaltabilmek için sürücüye ve yayaya düşen görevleri araştırınız
 
8-Trafik ve İlk Yardım Eğitimi dersinden birinci dönem 2 yazılı yoklama sınavının yapılacağına, 2.dönem 2 yazılı yoklama sınavı olmak üzere toplam 4 yazılı yoklama sınavı yapılacağına karar verildi. Ders içi performans notunun,  öğrencinin sınıf içindeki genel başarı durumu, derse katılımı, ilgi ve istekleri, öğrendiklerini yaşam içinde kullanabilme, ürün dosyası gibi özellikler göz önüne alınarak değerlendirileceği belirtildi.
 
9-Okul Müdür Yardımcısı …………………… ; başarılı bir  2.dönem temennisi ile toplantıyı  kapattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder