12 Nisan 2010 Pazartesi

Değişim her yerde var-Araştıralım Hazırlanalım

http://www.beyoglubeyoglu.com/guzellikmerkezleri/babyface/kuafor/kuafor.jpg
1-Buzun erimesi,gazlı içeceklerden gaz çıkışı,tuzun çözünmesi,lambanın yanarken ısı ve ışık  vermesi,odun kesildiğinden talaşların oluşumu sırasında kimyasal değişim ipuçları olmasına rağmen bu değişimler fiziksel değişimlerdir.
2-KUAFÖR:
Saçı günün modasına ve kişinin zevkine göre; kesen, biçimlendiren, boyayan ve saç bakımını yapan kişidir
GÖREVLER Müşteriyi karşılar, isteğe göre:
-Saçları yıkar, keser ve elektrikli kurutucu ile fön çekerek şekil verir,
-Saçları boyar, bir süre bekledikten sonra yıkar, kremler ve fön çekerek şekil verir,
-Islatılmış saçı bigudilerle sarar,
İTFAİYE ERİ: Bir itfaiyeci yangınları söndürmek için eğitilmiş ve buna göre donatılmıştır. Yangınların yanında itfaiyecilerin araba kazalarına müdahale etmek, çöken binalarda mahsur kalan insanlara yardım etmek gibi görevleri de vardır. Genel olarak görevi hayat kurtarmaktır. Bu yüzden itfaiye bir acil servistir ve diğer acil servislerle sürekli irtibat halinde olmak zorundadır.
Aşçılık Nedir - Aşçılık Mesleği
Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren kişidir.
GÖREVLER
· Yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin tamam ve taze olup olmadığını kontrol eder,
· Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına tarif eder,
· Malzemeyi tarife uygun olarak tencereye veya karavanaya koyar,
· Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb.) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir, Kaynak: Delinetciler Paylaşım Forumu http://www.delinetciler.net/forum/meslekler/62243-ascilik-nedir-ascilik-meslegi.html
· Yemek pişince hava frikoya bırakır, bekletir, (sıcak servis yapılması gereken yemekleri sıcak sulu kazana koyar.)
· Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,
· Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,
· Mutfağın, kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar veya yaptırır.
Çiftçilik nedir?
İnsan gücü ve çeşitli makinalardan faydalanılarak toprağın işlenmesi, ekilmesi, mahsulün elde edilip değerlendirilmesini içine alan üretim bölümü. Bugünkü çifçilik daha genel manada olup, hayvancılık ve kültür balıkçılığı da uğraştığı işler içinde mütalaa edilmektedir. Eskiden çiftçilik teriminden bir çift hayvanın çektiği saban veya pullukla yapılan ziraat anlaşılırdı. Bugün en modern makinalarla yapılan fenni usullerin uygulandığı çifçilik, ekonominin temelidir ve bu başlıbaşına bir ilim sayılmaktadır.
                Buna göre kuaförün yaptığı Boya, perma ve röfle saça uygulanan kimyasal işlemlerdir.Bunun yanında saçın kesilmesi,biçimlendirilmesi gibi işlemler fiziksel değişimlerdir.
                İtfaiye erini yangın söndürme sırasında ateşi söndürerek kimyasal bir değişim gerçekleştirmiş olur.
               Aşçının yemek yapma sırasında çeşitli malzemelerin karıştırarak meydana getirdiği karışımlar(salata,içecek vb.) fiziksel değişim örneğidir.Pişirerek oluşturduğu yemekler vb. kimyasal değişime örnektir.
               Çiftçinin tarlayı sürmesi,toprağı işlemesi vb.meydana gelen olaylar fiziksel değişimdir.Ürünlerin oluşumu sırasında ise kimyasal değişim gözlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder